Wij adviseren u een nieuw paar schoenen gedurende de eerste veertien dagen nooit langer dan 2 uur per dag in te lopen, op die manier geeft u de nodige tijd aan het leder om zich naar de voet te vormen. Indien nodig kan u de gevoelige knelpunten van binnenuit bespuiten met leather stretch van Shoeboys bij ons verkrijgbaar.

Wanneer u bij ons schoenen koopt heeft u gekozen voor kwaliteit.Hoe mooi of trendy ze er soms ook uitzien, alleen kwaliteit schenkt voldoening. Bespuit uw nieuwe schoenen dan ook regelmatig met Nano protect van Shoeboys en borstel ze op voordat u ze draagt.

Omdat voeten nu eenmaal transpireren geven wij u de raad om uw schoenen af en toe eens te laten ventileren, bij langdurig dragen raakt op een gegeven moment het leder verzadigd aan transpiratievocht waardoor deze een onaangename geur gaan verspreiden, regelmatig wisselen van schoenen is dus zeer aan te raden. Om ervoor te zorgen dat je schoenen hun juiste vorm behouden is het gebruik van een schoenspanner, bij voorkeur gemaakt uit onbehandeld sandelhout omdat deze ook vocht uit het leer opneemt, zeer aan te raden

Plaats natte schoenen nooit op de radiator om ze sneller te doen drogen, het water verdampt dan sneller en dit is zeer slecht voor het leder.Vul ze met krantenpapier of iets gelijkaardigs (keukenrol) en laat ze op kamertemperatuur in een goed geventileerde ruimte drogen.Gebruik steeds uw handen om uw schoenen uit te doen, maak ook altijd eerst uw veters of sluitingen los en trap nooit op de hiel, zo voorkomt u dat de hiel vroegtijdig stuk gaat. Gebruik ook altijd een schoenlepel om uw schoenen aan te trekken.

Verwijder vuil met een droge borstel voordat het erin gedroogd is en geef uw schoenen wekelijks een grondige poetsbeurt. Zorg ervoor dat de schoensmeer goed in het leder dringt. Borstel altijd in de lengterichting van de naden. Ouderwetse schoensmeer is nog altijd het beste, de nieuwe spuit-wrijf-klaar-producten voldoen absoluut niet. Gebruik altijd de voorgeschreven producten om uw schoenen te reinigen. Vraag steeds raad aan uw schoenhandelaar of schoenmaker indien u twijfelt.